Gietvloer-vloeren.nl

home > technische informatie gietvloeren

Dwarsdoorsnede van een gietvloer

Gietvloeren - algemene informatie

 

Kunststof gietvloeren zijn van oorsprong vloersystemen die gebruikt werden voor industriële toepassingen. Rond 2000 is de gietvloer echter opnieuw ontdekt door interieur architecten die epoxyvloeren zijn gaan toepassen in uiteenlopende interieurs. Sindsdien genieten epoxy gietvloeren en later ook de meer elastische polyurethaan gietvloeren een steeds grotere bekendheid als vloerafwerking.

 

Gietvloeren worden ambachtelijk met de hand over de ondervloer uitgegoten. Gietvloeren zijn naadloos, vloeistofdicht en kunnen in een keer worden aangebracht. Een gietvloer is vrij eenvoudig te onderhouden, minimalistisch en ruimtevergrotend. Gietvloeren kunnen in de basis uit meerdere producten bestaan. Zo is er de epoxy gietvloer en de polyurethaan gietvloer ook wel PU gietvloeren genoemd. Ondanks de geringe laagdikte voelen gietvloeren niet koud aan en werken ze goed samen met de traditionele vloerverwarming. Een gietvloer is in alle kleuren leverbaar en is opbebouwd uit verschillende lagen:

 

De toplaag transparant en keihard. Het is zeer slijtvast materiaal en er is geen enkel vloertype dat zo sterk en duurzaam is als een betonvloer of epoxyvloer.

 

Onder deze keiharde transparante toplaag wordt een kunststof laag gelegd waarmee de uiteindelijke kleur van de vloer wordt bepaalt

 

Hierna komt de laag die voor de elasticiteit van de gietvloer zorgt. Deze zeer belangrijke hoogelastische gietlaag kan meewerken met de natuurlijke kleine bewegingen van de ondergrond en voorkomt hiermee scheurvorming.

 

De laatste laag maakt alles vast aan de ondergrond en zorgt voor de vochtregulering. Herbij gaat het niet om het water dat op de vloer ligt. Dit kan door de hoge dichtheid van de toplaag toch niet to de gietvloer doordringen.

Vocht dat van onder kan komen wordt door de onderste gietlaag tegengehouden waardoor lekkages en vochtplekken worden voorkomen.

 

Als het uw type vloer is dan heeft u met een gietvloer een geweldige vloer die garant staat voor een lange levensduur, hoge slijtvastheid en eenvoudig is te onderhouden. u bent van harte welkom om een gietvloer in het echt te komen bekijken in onze showroom. U krijgt dan en goed idee hoe dergelijke vloer er in uw huis uit zou komen te zien.

Gietvloer specificaties

Soortelijk gewicht : ± 1,8 kg/dm³
Drukvastheid : 35 N/mm² afhankelijk v/d ondergrond.
Verwerkingstijd bij 20°C : ± 30 min
Doorhardingstijd : volledige doorharding (zonder krimp) na ± 7 dagen
Beloopbaar : na 24 uur
Druksterkte : > 70 N/mm²
Treksterkte : > 8 N/mm²
E Modulus : 8.400 N/mm²
Polymerisatie : 7 dagen, 20°C
Mechanische belasting : 72 uur
Warmte bestendigheid : max. 50°C
Geschikt voor vloerverwarming : Ja
Kleuren : U kunt kiezen uit alle RAL of NCS kleuren

 

Na volledige doorharding is de vloer goed bestand tegen tal van chemicaliën zoals
verdunde alkaliën, minerale en organische zuren, zouten en sommige oplosmiddelen.

Onderhoud van uw gietvloer

Een gietvloer behoeft weinig onderhoud. Gietvloeren zijn volledig poriëndicht waardoor vloeistoffen als water, vruchtensappen en wijn niet in de gietvloer dringen. Hierdoor is een gietvloer zeer hygiënisch en makkelijk te onderhouden. Net als met andere vloeren dient u bij de reiniging van uw gietvloer een aantal zaken in acht te nemen. Onderstaand zetten we de belangrijkste zaken op een rij.

Droge reiniging

Gietvloeren zijn gemakkelijk droog te reinigen met behulp van een Swiffer ofwel een microvezeldoek. Door de statische werking van de stofdoek neemt u vuil en stof gemakkelijk op.
Wilt u gaan stofzuigen om uw gietvloer te reinigen, zorg er dan voor dat u een zachte borstel gebruikt. Voor grovere vervuiling kunt u gebruik maken van een stoffer en blik met een zacht borstel.

Natte reiniging

Gietvloeren zijn volledig poriëndicht en nemen hierdoor geen water op. U kunt uw gietvloer eenvoudig dweilen met een microvezeldoek. Gebruik hiervoor altijd een schone doek en maak deze vochtig met behulp van koud water. Niet in heet water aangezien dit sneller droogt en daardoor sporen op uw gietvloer achter kan laten.

Zwarte schoenstrepen

Deze kunt u eenvoudig verwijderen met behulp van uw vinger of een doek. Laat schoenstrepen niet te lang zitten. Ze kunnen anders indrogen waarna ze moeilijker te verwijderen zijn.

Opwaarderen gietvloer

Onze gietvloeren zijn van hoogwaardige kwaliteit. Alles is echter aan slijtage onderhevig zodat uw gietvloer na verloop van tijd kan worden voorzien van een opfrisbeurt. De gietvloer wordt hiervoor opgeschuurd en voorzien van een nieuwe topcoating met hoge slijtvastheid en zeer goede kleur en UV bescherming.

Gietvloer onderhoud tips

  • Zware objecten kunt u beter niet verschuiven maar optillen.
  • Het geniet de voorkeur uw meubels te voorzien van goede viltjes.
  • Voorkom het slepen van ijzer/metaal over de gietvloer.
  • Maak gebruik van schoonloop matten waardoor het ergste vuil en vocht achter blijft.
  • Gebruik bij het schoonmaken weinig of geen schoonmaakmiddel in het water.
  • Gietvloeren met een matte afwerklaag blijven het langst mooi.
Klanten over onze gietvloeren, betonvloeren, epoxyvloeren, en onze betonlook gietvloer.
Gietvloeren, betonvloeren, epoxyvloeren, betonlook gietvloer en grindvloeren met de NOA afbouwgarantie.
Offerteaanvraag voor hoogwaardige gietvloeren, betonvloeren, epoxyvloeren, betonlook gietvloer, grindvloeren met de NOA afbouwgarantie.
Share |

Copyright © 2019 Gietvloer-vloeren.nl All rights reserved. | Site Map | Webdesign